12.07.2016 г., 7:57 ч.

Малко човече 

  Поезия » Любовна
623 1 3

Къде отиваш, малко човече?
Защо си заминаваш?
Спри да се отдалечаваш!

 

Зверовете ли те уплашиха?
Студена е нощта...
Огън ще запаля

и със зверовете ще се справя.

 

Но трябваш ми, малко човече.
Огнище да направя,
зверовете да победя.

 

По-силен съм от тях, вярвай ми,
но сила ми липсва сега.
Малко от твоята дай ми,
няма да забравя, никога.

 

Ако сила нямаш, малко човече,
аз ще разбера.
Трудно е за малко човече...
В гърдите си ще те събера.

 

Малкото човече вече не виждам,
но знам че с мен е то.
Малкото човече не докосвам,
но с мен е усещането...

 

Гущер Царев

София

12.07.16

© Гущер Царев Всички права запазени

За първи път споделям нещо мое. Определено не съм поет, липсват ми опит и литературни познания. Написах го така, както го чувствах. С удоволствие бих приел всякаква критика.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??