Крачка над пропаст - това е смелост.
Скок в пропастта - това е полет.
Вик на ужас от падането - това е надежда.
Мисълта, че ще спреш падането - това е вяра.
Размазаното тяло не е доказателство
за провал.
Това е статистически най-вероятното.
Друг ще предпазиш да не рискува,
до Истината да не се доближава.
На дъното на пропастта тялото ти ще се разлага.
В гроб зарито няма да лежи.
Кремиран на средна възраст (с око на медуза)
няма от равномерния прах на урната да наднича
с погледите на милиарди атоми...
Лешоядите над теб ще се вият.
Все пак някого, който лети (а не само червеите)
ще нахраниш.
Философ
за бъдещото си прераждане
ще останеш...
Някой след теб ще остане да пророкува!
© Младен Мисана Всички права запазени