5.04.2016 г., 20:11 ч.

Малък взрив 

  Поезия » Любовна, Философска
329 0 4

Те бяха родени

край различни звезди,

но срещаха поглед всяка вечер,

когато насочваха своите очи      

в небето далече, далече.

 

Не знаеха един за друг дори,

но вечно си разменяха усмивки.

С подръчни телескопи без почивка

притегляни магически, планетите оптически

разглеждаха, дори да им се спи.

 

От техните очи излезе пламък –

буквално и в метафора. Излезе светлина,

блещукаща във ириса на двамата,

и тръгна да лети във вечността,

 

за да се сблъска и направи Малък взрив

в средата на Вселената след хиляди години,

спасявайки света да не погине

и връщайки му онзи ритъм див.

© Емил Всички права запазени

-

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??