Над полето – мараня.
На полето – нищо.
Виждате ли го деня?
Ей го там, във ниското.
Вечерта ще приближи
крадешком, зад тръните.
Ще го свáри още жив,
за ръка – и в тъмното.
По-нататък не ги знам.
Целият ми спомен:
тишина и мараня.
Юли е. Следóбед.
© Райчо Русев Всички права запазени
с теб.