Като бяло слънце грееш
и като слънце се смееш,
в саксия не вирееш, моя бяла маргарита!
Знаеш ли, че в теб любов е скрита?
Ти си цвете бяло, нежно,
в теб природата прилежно
послание за обич е подала
и сила на пророк в листенцата ти е отдала.
Затуй ли цветовете ти са само бели?
Чистота и свян в листенцата ти нежно са се вплели.
Маргарити, вие греете като слънчеви лъчи
и лъчезарно се усмихвате - като детските очи!
"Да" или "Не" - "Обича ме!", "Не ме обича!"...
С трепет всеки влюбен тез/и/ слова изрича
и листенце след листенце къса,
додето всичките листчета той окъса.
Важно е, последното листо да бъде "Да!",
което означава: С МЕН Е ЛЮБОВТА! Ура!
© Анна Попова Всички права запазени
много ми хареса! с обич, Анна.