9.12.2008 г., 19:48 ч.

Маргаритки без венчелистчета 

  Поезия » Друга
478 0 2
Маргаритки - без венчелистчета!
Късах листче, след листче - опосках ви.
Как така не разбрах - зад кулисите,
че без отговор е въпросът ми?

Под солените мигли на маската,
като клоунски сълзи - листцата ви,
но фиаско подир фиаско -
продължавах да прорицателствам.

От „обича ме - не ме обича”
спря махалото на игрите.
Пълни шепи с увехнали тичинки,
венчелистчета. Без маргаритки.

© Пенка Паскалева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??