12.06.2007 г., 8:56 ч.

МАРИЯ 

  Поезия
629 0 5
 НА МАЙКА МИ

Не търновската, блудната царица,
покорила всеки цар, обладала всеки враг.
А онази, дребната, жената от народа
със лицето бледо и със поглед плах.

Всичко в теб е истинско богатство,
като хляб и сол на бедната софра.
Всяка мъдрост е безсилна и неважна
да покаже силата на твойта красота.

                                                         1986г.

© Василена Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??