12 июн. 2007 г., 08:56

МАРИЯ 

  Поэзия
634 0 5
 НА МАЙКА МИ

Не търновската, блудната царица,
покорила всеки цар, обладала всеки враг.
А онази, дребната, жената от народа
със лицето бледо и със поглед плах.

Всичко в теб е истинско богатство,
като хляб и сол на бедната софра.
Всяка мъдрост е безсилна и неважна
да покаже силата на твойта красота.

                                                         1986г.

© Василена Костова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??