23.07.2021 г., 0:33 ч.

Мария Магдалена 

  Поезия » Философска, Гражданска
575 0 0

                                  Мария Магдалена

 

 

Една жена от блудница превърнала се в икона,

признала своя грях и тръгнала след Бога.

Покаяла се и променила своят живот, Мадона,

по пътя на Господа вървяла в радост и тъга 

 

Спаси я Иисус,Той от многолюдната тълпа,

с камъни замеряха я хората неверни някога.

-"Да хвърли пръв камък срещу нея който е безгрешен"

Словата му спасиха я и и тя друг живот заживя.

 

Сега закрилница е на жени и майки с деца,

пази ги светицата от болести и бди над тях тя.

А те в храма божи застанали със свещ в ръка,

благодарят и с радост от сърце и от душа.

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??