9.04.2013 г., 9:49 ч.

Марко и овцете (басня) 

  Поезия » Философска
370 0 2

Марко и овцете (басня)

Пред стадото 
магарето вървяло,
но кривнало
от пътя на овцете
и влязъл
във един
голям  трънак,
от вкусотиите
да хапне пак!
А Марко знаел 
от преди,
че хапването,
не вреди...

Но къдравата вълна
на овцете
(и вий това ще разберете!)
оскубана била
до крак,
оттоз магарешки трънак...
И както после се видяло,
доведеното стадо
оголяло!
На кучетата и овцете
оголяли гърбовете!

А Марко
от магарешките тръни,
напук на всички 
се оял...
Овцете чак сега разбрали
защо така са оголели...

И ако всички факти взема,
и аз това ще разбера:
че Марко
мисли за корема,
а не за овчите дела,
макар че той е бил избран
да ги закара на мера...

Така и нашите водачи,
дори насън
за нас не плачат,
а като Марко
търсят тръни,
да се облажат
с много мъни!
 09.04.2013 година София




© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • отлично отражение на обстановката в момента .. тъжно , но факт
  • В политическата кал
    се тьркалят магарета,
    а кризата-вьлк-без жал
    ни гони като ярета!
Предложения
: ??:??