Мартенички, мартенички,
бели и червени,
има в тоя ден за всички,
най-много за мене.
Личицето ми е бяло,
бузките - червени.
Името ми е Ивайло,
от юнак дарено.
Вече съм на три години
и съм юначага.
Кучето на баба Гина,
даже от мен бяга.
А пък в детската градина
всички ме познават.
С мене да играят искат,
че съм готин, казват.
Всички много ме обичат,
че ги радвам с песен.
С мартенички ме закичват,
да съм здрав и весел.
© Димитър Дунеловски Всички права запазени