Две дечица засмени,
едно до друго залепени.
На първи март ги носят всички,
викали им Мартенички.
Пижо и Пенда ги наричат
и бързат с тях да се накичат.
Мартенички бели и червени,
те за здраве са ни подарени.
© Милена Всички права запазени