1.03.2009 г., 9:11 ч.

Мартенско 

  Поезия » Друга
608 0 5

 

Баба Марта Мартуша

Малък Сечко не слуша.

На вратата почука

весела и засмяна,

във пъстроцветна премяна.

После бърже събуди

Слънчо и му заръча -

да постопли, да сгрее

със усмивка Земята.

Да разпукат цветята,

Да зарадват децата.

Дар дарува за всички

жълт минзухар, бяло кокиче.

На децата закичи

Бели-червени връзчици -

мартенички им върза -

да растат здрави, честити!

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??