1.03.2022 г., 19:14 ч.

Мартенско небе 

  Поезия
306 9 15

Това сериозно, мартенско небе
се рони на парченца бяла пяна
от полетът на птиците. А те
завръщат се след дълго, дълго нямане.

И очертават път към пролетта
да мине под дъждовните аркади.
Преди  зеленото да облече света.
Преди да разберем, че пак сме млади.

В очакване на слънце, като  мед
да капе по прозорците от рано,
сърцата ни, подобно слънчоглед
ще следват тези капчици от манна.

И някак нежно, без да разберем
гнездо в душите щастие ще свива
с изроненото мартенско небе
от зимата, която си отива.

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??