15.05.2022 г., 19:54 ч.

Майски нощи 

  Поезия » Любовна
295 2 2

 

Нощите на май са някак странни

в себе си събират два копнежа -

единият е пролетта която ражда,

а другият е огъня на лятна жега.

Плодът забързан иска да узрее,

за да падне изтощен под сърпа.

Така както младостта нехае

за утрешната среща жарка

Нощите на май са някак странни,

вали снегът на цвят разцъфнал

и плете съдбата свои тайни

и събират мед пчелите.....

© Слава Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??