Един български Герой, един монах,
и за него като Левски килията бе тясна.
Човек с голям дух, непознаващ страх,
в борба за роду, човек с мисъл ясна.
Истински другар бе на Левски в една борба,
обикаляли страната да подготвят народа.
Да се събуди, да вдигне той своята глава,
да поведе борба с робството и тиранина.
На българите той отворил очите със слова,
слова за великите ни царе, за българщината.
Да се гордеят българите със своята история
и да се борят с оръжие в ръка за своята свобода!
Монах, хайдутин, борец, строител и изобретател,
един гениален българин, един човек мечтател.
Когато загинал Апостола, неговият другар по съдба,
той делото му продължил, един борец за свобода!
© Валентин Миленов Всички права запазени