7.01.2008 г., 12:43 ч.

Мечта 

  Поезия
834 0 4
Искам да живея в нормална страна,
в която да има работа за нашите деца,
а не да бягат в чужди страни,
а тук да оставят майки с плачещи очи.

Не искам да влизам в лъскав хипермаркет
и да купувам само хлебче за лев.
Искам спокойно да пазаря,
за да се хранят здравословно мойте деца.

Не искам да карам лъскави коли,
нито да имам палат на Иракли,
не искам градинар, нито иконом,
не искам готвач, нито детегледач.

Искам да живея в нормална страна,
в която спокойно аз да творя.
Не искам често да сменям квартири,
а в свой дом да се установя.

Там, в градина с прекрасни цветя,
ще си играят мойте деца.
Искам да живея в нормална страна
и дано скоро да стане това.

© Кичка Сачарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??