20.06.2008 г., 6:56 ч.

Мечтай ме 

  Поезия » Любовна
634 0 9

 

 


Мечтай ме. Сега ще съм твоя.
От 
утре не мога... Болях,
преболявах и изнемогвах.
Мечтай ме. Последно. За грях.

Целувай ме - аз ще те пия,
ще моля дъха си да спре
като заглъхнала вятърна мелница,
пустееща от векове.

Усещай ме топла и горестна,
незнайна, обвита в мъгла,
преливаща, изворно мокреща,
бистрееща, жадна нега.

Приспивай ме - нощ безутешна,
сънувай ме - черна от страст.
За белите пръски в сърцето -
мечтай ме, че тръгвам си с тях.

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??