13.06.2006 г., 12:19 ч.

Мечтая... 

  Поезия
1116 0 4


Мечтая за емоция, за дива страст,

за пясъка студен, полепнал между пръстите,

когато слеем в танц телата си през лятна нощ,

под пълната луна и погледа нахален на звездите,

 

…за хладни брегове и топли устни…

А знаеш ли, до вчера спряла бях!…

да чувствам красотата на деня, да имам и мечти, надежди,

че ще продължа да бъда… Като мъртва бях,

 

като празна мида, раковина…

До онзи миг, когато седнах на ръба,

на края на света… на нищото,

пред безкрайността рзтворила  душа.

 

И спряла поглед в хоризонта,

където сливаха се във едно

земята сива, синьото небе, морето...

под мен с насмешка гледах дребни градове, села.

 

И аз седях си там - над всичко, над живота,

кипящ под моите крака,

и виждах колко са нищожни хората

със сивия си ден, пред тази красота,

 

колко всъщност кратко е да бъдеш,

колко лесно свършва всичко в тъмна суета...

Само крачка... само сантиметри имаше

и ме деляха от това, да полетя

 

над миналото и над живота,

отпуснала крака над пропастта...

Погледнах към пътеката, която ме доведе до скалата,

поискала да сляза и да продължа…

                                     да дишам, да се боря

 

със скуката, със времето… - Видях ръка,

довела ме до тук, до края, до ръба... Да се събудя!...

Потънах в погледа пред мен, отпила от надежда, красота…

Дължа живота нов, наситен със емоции, на Него... и му благодаря!...

 

За какво мечтая ли?...

Да не се повторя този миг отново,

а да се запази чувството вълшебно завинаги…

                и желанието… Да продължа!...

 

 

                                                 13.06.06г.

© Рени Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Рени!!! Както преди това казах - Великолепно!!!
    И ще си позволя да цитирам Руми:
    - Не спирай да мечтаеш!!!
    Не спирай да обичаш!!! Не спирай да твориш!!! Успехи!!!
  • Романтик, този стих съм го написала спецялно заради теб,защото беше оставил коментар който гласеше че някога бих могла да напиша за своите мечти и блянове...
  • Великолепен стих!!! Поздрави!!!
  • Поздрававам те за куража да продължиш напред, Рени. Не спирай да мечтаеш!
Предложения
: ??:??