14.04.2010 г., 20:35 ч.

Мечтая си умът ми да е празен, а сърцето пълно 

  Поезия » Бели стихове
1064 0 6

Обичам своето безвремие,
виното, цигулките, ванилените свещи в тъмното,
да си играя с пръчица канела между пръстите
и вместо да подреждам мислите си,
да ги хвърлям през прозореца една по една...
... туп...
- Аз бях важна!
- Много важно...
Да оставя вятъра да изсуши косата ми...
и като принцесата със скъсани пантофки да изляза.

 

 

Стотици празни очи гледат очите му.
"Човек или иска да живее, или не иска да причинява болка" -
каза той и потърси очите им,
а погледите им сведени надолу сега бяха мокри.
Миг тишина...
неестествена и смутена,
само миг, а сякаш вечна,
мека и бистра...
можеш да чуеш мислите им...
думи нямат...
Аплодисменти!
Стотици
тела с мокри очи
се изправят
на крака,
той и тя се покланят
под звуците на увертюра от Адажио
и със стъпки, по-меки от небе, напускат сцената.

 

                                                      Излизам.

 

Там, на самия бряг на морето, във мек балдахин са потънали,
напиват се със сок от кактуси и се целуват с думи...
хваща ръката ù и слага в нея малка раковина...Какво чуваш?
- Дъжд... През пролетта вали канела, а вятърът мирише на ванилия,
жените носят шалове аквамаринена коприна,
мъжете ги ухажват с хризантеми тюркоазени,
докосват се с върха на пръстите и се обичат...
Усмихнаха се и потънаха на плажа в синьо-зелените си сънища.

 

                                                     Оставям мислите си под прозореца.

                                                     Вали и ще сънувам Куба...
                                     На сутринта кралицата с кафе ще ме примами да се върна

и за пантофките с очи ще ме попита. 

 

© Роси Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??