Отзад те гледам замечтано,
опъва се лицето бледо,
и дишам, дишам, запъхтяно,
и тихо се втвърдява "дедо".
И леко устните отварям,
очите мислещо, не мигат,
дали се питам и повтарям,
ако се получи... ще го вдигна.
© Антоан Георгиев Всички права запазени