Съпътстващи сили в човек са събрани,
открива се всеки с добрата страна,
съдбата ни срещна и в брак съчета ни...
ти бе сладкодумна, магична жена.
Под звездния знак на Близнаци родена –
въздушен, подвижен, с духа променчив –
пристигна в дома ми с любов заредена...
и щастие чаках, додето съм жив.
В доброто начало – цъфтящи градини...
за обич мечтаех до сетния край,
градихме дом двама на млади години...
очаквахме влака към приказен рай!
Животът любов е, не знае омраза,
че тя е, която го праща отвъд,
с омразата всеки човек се наказва
и сам се подлага там, горе, на съд.
Не казвам, че бил съм светец безпогрешен –
на ревност и гордост, ликът е незрим,
споделям вината с живот безутешен,
след нея – самотен – без маска, без грим.
Прощавам, прости ми, любов невидима,
смущавах съня ти на звездния знак,
достойна за обич, жена бе любима,
двулика, потайна, с душата на маг.
Две сили космични в единство събрани,
при раждане идват в живот на света...
с доброто и злото, в зародиш приспани,
човек се кръщава, приел светостта.
26 октомври, 17 часът –
31 октомври 2023, 10:20 часът
© Иванъ Митовъ Всички права запазени