1.11.2023 г., 6:10 ч.  

Мечтите и очите 

  Поезия » Философска, Гражданска
155 0 1

                                    Мечтите и очите 

 

 

Мечтите винаги живеят в нас,

от малки деца все си мечтаем.

В ранна доба и в късен час,

мислим си и все нещо си пожелаем.

 

Но за мечтите трябва и борба.

За да се сбъдне всяка твоя мечта,

мисли и действай, не навеждай глава.

Бори се и Бог ще ти помогне всякога.

 

Очите и те като мечтите не остаряват,

с годините променяме се за жалост уви.

Само те винаги млади си остават,

и греят красиво когато са щастливи.

 

Те са ни отражението на душата,

по тях познаваме какъв е човек.

Те отразяват му и радостта и тъгата,

и търсим в тях ценности от миналия век.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??