Мечтите и очите
Мечтите винаги живеят в нас,
от малки деца все си мечтаем.
В ранна доба и в късен час,
мислим си и все нещо си пожелаем.
Но за мечтите трябва и борба.
За да се сбъдне всяка твоя мечта,
мисли и действай, не навеждай глава.
Бори се и Бог ще ти помогне всякога.
Очите и те като мечтите не остаряват,
с годините променяме се за жалост уви.
Само те винаги млади си остават,
и греят красиво когато са щастливи.
Те са ни отражението на душата,
по тях познаваме какъв е човек.
Те отразяват му и радостта и тъгата,
и търсим в тях ценности от миналия век.
© Валентин Миленов All rights reserved.