20.03.2024 г., 10:02 ч.

Медитация 

  Поезия
632 2 0

Около теб - и в теб - е светло,

чисто. Ти дишаш светлина.

И всичките събития,

направили те тъжен,

изглеждат другояче.

 О, ти си лек - и бял,

 и весел… Ухание.

Душата ти е мека.

И нежна като шумолене

на вятър от дъжд.

( Бавно-бавно сияе дъгата.)

Сега наистина е възможно

да разтвориш чашката си

и да ни прегърнеш.

 

Ти си цвете.

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??