3.04.2011 г., 21:30 ч.

Между два свята 

  Поезия » Любовна
730 0 0

Между два свята

Сред живите животът е суров
Най-лесно е за смъртта да си готов
За какво ни е да живеем в свят на безчестие и суета
Като можем мигновено да нахлуем в друг свят

затръшвайки последната врата

Защо изписаните думи потапят се в горчиво море от сълзи

А мастилото бавно размива се

поредна сълза мъчно по листа пълзи
Между редовете загубва се тя 

и потапя в забрава всички мечти,
Но дълбоко някъде почти изчезнала в мъглата

искрица надежда все още блести

Между два свята минало и бъдеще битие и нищо
В избора последен важна роля изигра едно нещо
Което мира не ми оставя 
И света ми в нови цветове обагря

Любов невинна и по детски наивна
С копнежи сластни на кръстопътя ме застигна
За миг бялото платно изпълни се с бои
И в света на живите без да пита любовта ме прероди


Йоана Р. Николова
23.03.2011 г.
22:23
(На Деян Иванов)

© Йоана Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??