22.05.2024 г., 18:54 ч.

Между здравей и сбогом 

  Поезия
93 3 3

МЕЖДУ ЗДРАВЕЙ И СБОГОМ

 

... навярно самотяга бил е много

човечецът от варненския кей –

със гвоздейче надраскал ми е "Сбогом!",

а после е добавил и "Здравей!",

 

смотал се е нанейде из мъглите,

Бог знае го какъв – и кой е бил? –

между здравей и сбогом запокитен,

и аз се щурам тъй недраг-немил,

 

чета сега красивия му почерк,

мълча пред удивителния знак,

възможно ли е просто да е скочил

и в бездните да дири нейде бряг? –

 

дано да е намерил дом и мира

далеч от мен – и черните скали,

самотници, си чезнем във Всемира,

там, откъдето всички сме дошли –

 

на този свят дошли като за огън,

сме огънче в кандилцето с елей...

Добри деца във шепите на Бога! –

живеем между сбогом и здравей.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??