15.03.2011 г., 22:18 ч.

Местоимения 

  Поезия » Любовна
2179 0 3

Написах хиляди стихове,

за тебе, за „нас” и за „те”,

обичах по хиляди начини

и винаги вярвах във „Ще”

 

Пишех…

Тъй както и дишах…

Със страст, без причини,

без  уговорки и „Но”.

 

Написах хиляди стихове,

за всичките „тях” …

И нито един, който да каже,

че просто „аз бях”…

 

Сбогом. На всичките „те”.

Сбогом на хиляди  „нас”.

Аз просто Съм…

голямото малко дете,

което мечтае на глас.

И хваща в очите си бисери,

пее над смълчана вода.

Обича измислено,

защото измислица е и „тя”.

 

Тук Съм и вече не „Съм”

за „ние”, „тях” и „те”.

Погребах ги „всичките”

под откритото синьо небе.

© Свобода Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??