21.02.2021 г., 18:00 ч.

Метафизично 

  Поезия » Философска
149 0 0

 

Метафизично

        Spiritus promtus est,

       caro autem infirma*

 

Неразрешим у нас крещи Въпросът:

– Нали материята в този Свят е вечна,

защо тогава във плътта я носим

на тленността с фаталната обреченост?...

 

Фактически живеем във телата,

чрез тях усещаме екстаз и болка,

а всичко обясняваме с душата

на страстта при всяка обиколка!...

 

И стигаме до пълен мистицизъм:

 – Защо безсмъртен всъщност е Духът ни?...

Минаваме през Времето триизмерими,

а влизаме във Вечността безплътни!...

 

21.02.2021.                                                      

*лат. „духът е силен – плътта немощна“

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??