30.05.2024 г., 11:35 ч.

Метафорите ми са топ-оригинал 

  Поезия » Пейзажна
87 1 3

Произведението не е подходящо за лица под 18 години


Горите са настръхнали космато,
като задника на оня диф примат,
който е наш древен дядо
от един отдавна пукнал свят.

Реките са уринална струя
на божество с простатен дисбаланс,
небето е листо на маракуя,
а слънцето, око извадено, във транс.

Пък планините... циците са те
на травестити, зобещи хормони,
в оковите на птичи гласове
и сред мъгли – разпрани панталони...

И шиба вятърът, като потентен коч,
из урвите – рисунки на касап,
докато времето налива се със скоч
замезвайки си с шиш-кебап.

Картината е фотографски отпечатък
на линиите от средния ми пръст,
и рожба е на консервиран мозък –
Кълна се в дядото... с маймунски гъз!...

16.05.2024.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??