Златото –
благороден метал.
И среброто
е в компанията.
А платината
цар е там.
Господари
на света.
И на човека…
Който
краде,
мами,
поробва,
убива.
Заради тях.
С желязо,
мед
и други –
неблагородни метали.
Благородните
са винаги
чисти,
блестящи,
красиви,
примамливи…
Украса на грешния свят.
Център,
символ
и страст.
Бог…
© Георги Коновски Всички права запазени