6.02.2008 г., 15:54 ч.

Миди 

  Поезия » Философска
582 0 2

Миди

 

Събирам все,
събирам по морския бряг
черупки от миди,
все празни,
на две разделени -
половин за морето,
половин и за мене.

 

Все търся и търся мидата чудна,
която песъчинката в перла превръща,
ала морето, скъперник намръщен,
ревниво я пази в своите пазви.

 

Събирам черупки от миди,
все празни...
А пясъкът,
в седефен отблясък,
крие строшените перли,
примесени в него.

© Румена КолароваШиндлер Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??