Създадена от вопли и въздишки,
създадена от утринна роса,
създадена от погледи кръвнишки,
сътворение на чужда красота.
Създадена от спомени и тайни
и горчиво вино и сълзи,
създадена от трудностите крайни,
а болката все още ми тежи.
Създадена - от прашинката нищожна,
със сърцето запечатана отпред.
Създадена съм - мъничка, безбожна,
и муза на великия поет.
Създадена от песни на сирени,
от чувства скрити. И мечти.
Създадена съм - и скришом ме поглеждай,
с ръце докосвай, но мълчи...
© Любослава Пиринкова Всички права запазени