12.11.2019 г., 22:43 ч.

Мигове 

  Поезия » Друга
305 0 0

МИГОВЕ

 

Стенание...
къс птичи писък,
гнездо, от клоните паднало,
или звук на счупено стъкло,
а може би плач на ранено дърво...
Въздишка...
на потрепващ вулкан,
на душа, загубила друга душа,
на земната конвулсия тиха,
или на влюбен сърдечна възхита...
Дихание...
на набиращ сила вятър,
на устни, докоснали устни,
на обгърнато в черни сенки море,
или на лед попътно одраскал сърце...
Усещане...
за любов, огън, или студ,
на призвани във съня очи,
на докосване топло, или хладно
скрити в лице любещо, или маскарадно...
Извисяване...
над мрак, лицемерие,
омраза, душевна пустота,
или прошка пред небесното предверие,
прегръщане на Божествената светлина...

 

12 11 2018

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??