27.01.2010 г., 9:33 ч.

Миломоемомче 

  Поезия » Любовна
660 0 2

 

Миломоемомче, в този свят
безформен и неопределен
аз те определям и измислям,
давам ти имена - обикновени,
и лице, и очи, и ръце -
най-нежни, за да ме докосваш,
и очи най-чисти, за да ме гледаш.
Аз те определям за мен
да си прегръдка, в която да потъвам,
любов, в която да те давя.
В този свят безкраен и неразбираем
аз те определям да си следствие
на всички мои молитви, желания.
В борбата с дните за мечтите
ти да си наградата!
Давам ти смисъл да бъдеш чрез мен,
миломоемомче, такъв, какъвто не би бил
в друго никое измерение или реалност друга.
Аз те определям да бъдеш Космос и Вселена необятна,
но не обречена на хаос,
а от мене подредена, подчинена
на една религия, един закон - Любовта!

© Поля Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??