17.12.2007 г., 14:52 ч.

Мимолетна любов 

  Поезия » Любовна
1562 1 21

Срещнах те веднъж случайно,

неволна беше нашата любов,

промъкна се на пръсти, тайно

в душата ми, през задния и вход.

 

Разбута нежно сивото ми ежедневие,

на изпитание подложи моята почтеност

и подвластен на любовно безхаберие,

превърнах в хаос свойта подреденост.

 

Падах стремглаво надолу,

а в себе си вътре - летях,

изсвирих последното соло,

да довърша песента, не успях.

 

Заключвах вратите потайни

и вкарвах секретния код.

Но въпреки мерките крайни,

ти си тръгна през парадния вход.

 

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??