10.05.2008 г., 10:20 ч.

Минало 

  Поезия » Любовна
609 0 4
Дъх на цигара,
вкус на вино.
Луната скита пръсти
на твойта кожа по загара,

провряла ласки хладни
през тъмното стъкло.

Ревниво, за да я засенчи,
запалка пламва във нощта -
живот да вдъхне на поредната цигара.

Усещам във сумрака,
пробиван от дъха ни димен,
топлината сладка
на твойта голота,

до мен поседнала без свян -
отрязък от моя блян.

Ревниво искам аз да го запазя
и себе си край тебе да оставя,
като поредната цигара.

Дъх на забрава,
вкус на отминало.
Луната скита пръсти
по моето минало.

© Гери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??