31.05.2013 г., 7:56 ч.

Минало и настояще - в две части 

  Поезия » Любовна
718 1 4

Понякога
синеокото ми минало
се опитва да измени 
цветогледа ми, 
да ме почерни в 
сравнителни спомени
и приятелски
да убие дъха ми.
Тогава
идват 
моята 
сила, 
за да ме спре;
моята 
нежност, 
за да ме прегърне;
а на входа -
ме чакаш
винаги
Ти -
откъснал небе -
за да напомниш, че
очи,
които 
по рождение са слепи,
няма как
да виждат
в синьо.




* на моите високи хора - силния ми приятел К., най-нежната ми В., и моя(та) отминал(а) и желан(а) А(лфа) - по повод срещите ми с по-грозното ми минало

© Преследваща северния вятър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??