24.09.2007 г., 10:00 ч.

МИНУТА 

  Поезия
597 1 15
Минутата понякога е час,
понякога дори е цяла вечност.
Часовника - стената между нас -
отмерва я не в близост, а в далечност.

Понякога минутата е миг
и често не достига за момента,
а секундарника със метрономен вик
крещи шейсет наизустени комплимента.

Минутата е малко за любов,
ужасно много за смъртта обаче,
но в нея има толкова живот...
Шейсет секунди колко много значат!

В една минута толкова съдба...
В една минута толкова надежда...
Минута, а е зейнала врата,
която към целта ни все повежда.

Когато я усетих и разбрах,
видение получих от небето.
Часовника завинаги си спрях.
Минутомер за мене е сърцето...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??