4.03.2009 г., 9:50 ч.

Миражно 

  Поезия » Любовна
574 0 2

Не тъгуваш за повече близост,

не ти липсва мъжки кураж,

стига ти това, че ме има,

че съм истинска!

И не съм просто само мираж!...


И по пътя на сенките слепи,

пак тръгваш... да търсиш любов...

Това, че те мисля, ти стига,

щом усещаш, че си мой богослов!


Аз пак ще преглътна, да отмине,

обидата във мен ще се стопи!

Но пак ли виното ще е горчиво,

това, което в мислите си с тебе пих?


Знам, ще потърсиш след време

с премръзнали пръсти обичта...

Защото щом навънка се наситиш,

при мен ще се завърнеш!... някога...


Ще дойдеш тихо, мълчаливо,

сърцето те очаква, преживяло зима,

с парче любов, останало случайно,

но в него обич винаги ще има!

 

12.2008

© Вероника Валери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Ще дойдеш тихо, мълчаливо,
    сърцето те очаква, преживяло зима,
    с парче любов, останало случайно,
    но в него обич винаги ще има!"
    Колко хубаво!!! Нека има любов, винаги да има!!!
  • Благодаря за Градивната Критика! Ще ми е от полза, надявам се!
Предложения
: ??:??