Явявам се в съня ти
нежна и добра
Отпивам от дъха ти
и ще отлетя
Оставям във ума ти
бледичка следа
На устните вкусът ми
и мирис на цветя...
Защо си тъй далече,
сама съм във нощта...
Без теб не мога вече
да дишам с лекота...
Ела и прегърни ме,
дори и във съня...
С милувки запали ме,
студено е сега...
И ето че пристигаш
с рози във ръка...!
Как силно ме притискаш
дори дъхът ми спря...!
Аз моля те "Не си отивай!"
... звъни будилника...
И утрото във миг отмива
от сянката ти всякаква следа...
***
След теб остана само
... мирис на цветя...
© Жасмина Александрова Всички права запазени
Поздрав, Жасмина!