9.01.2020 г., 9:59 ч.

Мис "Котка" 

  Поезия » Хумористична
987 0 2

В конкурс за миска ще я водя -

персийка е, кълбо от косми,

не знам какви са и очите,

но гордо шубата си носи.

Осанка като на тигрица,

уши наостри ли, е бясна,

да дращи само как обича -

тапетите ми са нещастни.

Със мен вечеря – все отсреща,

аристократка го раздава.

Ах, тази котка, беше грешка -

заостря нокти на дивана.

Мушкатото е само чекор,

а нощем как да спя от тая,

във три без пет е като шемет,

а в шест налага се да ставам...

Та, казвам, миска ще я правя

и без това си е надута.

Дано да я хареса някой,

харизвам му я за минута.

Че както тръгнало е скоро

ще изтрещя и на разходка

в студена януарска вечер

с калпак ще ходя, вместо с котка.

 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моят домашен любимец »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??