1.06.2015 г., 0:33 ч.

Миш маш и голи охлюви 

  Поезия » Друга
412 0 4

Голи охлюви играят хокей на лед

на дъното на тенджера стара.

На шанс се надява самия късмет

и пуши от нерви цигара...

 

Кучка ражда тъмна материя

и се храни с гранулиран капнеж,

мъдростта се тресе от дива истерия

влюбена в банкомат таралеж...

 

Катаджия е спрял на завой,

дебне с радар нарушители,

на Млечния път разположен е той

и хваща... пенсионери - любители...

 

Девици разпускат със сексуален туризъм,

богатството крие авоари във гетото,

а демокрация гради комунизъм,

за Коледа... си мечтае прасето...

 

Стресът лекува главоболие с шопинг,

за морал ни говори разврата....

Рекорди разменя рефер за допинг,

пестициди... овкусяват водата...

 

За здравословна храна гласува хиена,

крокодил пък стачкува за мир...

От малокръвие увиснал е члена

на улицата... масаж прави тир...

 

Сляп гледа с надежда напред,

а посоката му сочи маймуна...

Голи охлюви танцуват модерен балет,

в банята... някой изпуска сапуна...

 

С очи влажни го гледа теляка

влезъл вече във своята роля...

Народът е гол и той просто чака -

За сапуна... наведете се, моля...

 

01.10.2014

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,Стойна и Диана за коментарите.
  • Както винаги критична, оригинална и образно поднесена творба!
    Много ми хареса и те поздравявам!
  • Предполагам, че всичко е истина . Това е една реалистична творба
    написана леко и неангажиращо , но всъщност е тръбен зов - да се замислим
    защо всичко е наопаки и до кога?Дано са по-малко глухите!
    Браво, Георги! Поздравление и хубава вечер!
  • Благодаря, Белла.
Предложения
: ??:??