Голи охлюви играят хокей на лед
на дъното на тенджера стара.
На шанс се надява самия късмет
и пуши от нерви цигара...
Кучка ражда тъмна материя
и се храни с гранулиран капнеж,
мъдростта се тресе от дива истерия
влюбена в банкомат таралеж...
Катаджия е спрял на завой,
дебне с радар нарушители,
на Млечния път разположен е той
и хваща... пенсионери - любители...
Девици разпускат със сексуален туризъм,
богатството крие авоари във гетото,
а демокрация гради комунизъм,
за Коледа... си мечтае прасето...
Стресът лекува главоболие с шопинг,
за морал ни говори разврата....
Рекорди разменя рефер за допинг,
пестициди... овкусяват водата...
За здравословна храна гласува хиена,
крокодил пък стачкува за мир...
От малокръвие увиснал е члена
на улицата... масаж прави тир...
Сляп гледа с надежда напред,
а посоката му сочи маймуна...
Голи охлюви танцуват модерен балет,
в банята... някой изпуска сапуна...
С очи влажни го гледа теляка
влезъл вече във своята роля...
Народът е гол и той просто чака -
За сапуна... наведете се, моля...
01.10.2014
Георги Каменов
© Георги Каменов Todos los derechos reservados