Недей се разсейва, Поете!
Ръката недей си отдръпва
от пулса на болния свят!
Линее сърцето му клето...
Ти бе на скала непристъпна.
Високо с орлите живя...
Със своя Творец разговаря...
Избрал те е, трябва веднага
да тръгнеш! Не искай отсрочка.
Не казвай, че млад или стар си.
Дори не помисляй да бягаш!
Спомнѝ си за Йона, пророка…
Не можеш на Бог да отказваш!
От ада не ще се спасиш,
ако не помогнеш на други.
Лекувай душевна проказа,
макар и ти здрав да не си.
Че всеки човек скъпо струва -
с най-чистата Кръв е платен!
И Господ разчита на теб!
Албена Димитрова
6.3.2020.
София.
© Албена Димитрова Всички права запазени