15.01.2024 г., 8:43 ч.

Мисли V 

  Поезия
160 0 2

Всеки следващ опит доказва,

че и най-големият провал

е само надежда празна,

която оптимистът още не е осъзнал.

 

Глупавата и болезнена шега,

всъщност е истина,

скрита зад наивните слова

на някой си неразбран шегаджия.

 

Гладната за власт злоба,

промушвайки своята муцуна,

ще усети тежката прокоба

на своите действия.

 

Царува във този свят

един неписан закон,

който гласи,че назад

не може да се върне тежкия стон.

 

Окуражаващата и назубрена реч,

която е и фалшиво изразена,

откъсва някак си надалеч

всички неразрешени проблеми.

 

Търсейки отговор на незададен въпрос,

въпросът чака ли, чака

някой да го потърси и този

му отговор да не е измамен.

 

А колко всъщност му трябва

на човек,за да остави своята следа

във свят на кредитна измама

и несподелена и красива мечта?

 

И опитът да бъде харесан

се оказва една илюзорна лъжа,

представена по начин тъй лесен,

за който никой досега не разбра.

 

Болката лекува омраза,

но омразата наранява щастието-

всички те са на партерния етаж

на болницата на разочарованието.

 

Защото чрез разочарованието 

се създават най-големите неща-

тъгата,увереността,веселието

и убива най-нужното- любовта.

 

 

 

© Yoana Yordanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви! Радвам се,че Ви е допаднало!😊
  • " Всеки следващ опит доказва,
    че и най-големият провал
    е само надежда празна,
    която оптимистът още не е осъзнал. "
    Страхотно е! Браво!
Предложения
: ??:??