26.07.2007 г., 21:47 ч.

Мисли в пеперуден цвят 

  Поезия
641 0 10



   

        Мислите си върху теб видях,

        кръжащи, многоцветни пеперуди,

        с тях на рамото ти крехко бях,

        бях притихнал и се чудех:


        Как ли устните ще реагират,

        ако мигом с мойте те докосна,

        ще целуват ли, неискащи да спират,

        ще отблъскват ли, или ще омагьосват?

       

        Пак ще блика ли в очите сини

        радостта, с която във момента греят,

        или рязко ще изстинат

        и дълбоко в синьото ще потъмнеят?


        А усмивката ти - розов цвят,

        ще се запази ли пленителна, красива,

        или студени тръпки ще пълзят,

        сигнал, че време е да си отивам?


        Ще се прекърши ли във огненият обръч,

        щом стегна тялото ти във ръцете,

        или ще пламне тази вечна обич,

        идваща от дълбините на сърцето ?

        ................................................

        Мислите си върху теб видях,

        кръжащи пеперуди цветнокрили,

        щаститето във очите ти познах,

        сините, сърце ми покорили.


© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??