Мислите си върху теб видях,
кръжащи, многоцветни пеперуди,
с тях на рамото ти крехко бях,
бях притихнал и се чудех:
Как ли устните ще реагират,
ако мигом с мойте те докосна,
ще целуват ли, неискащи да спират,
ще отблъскват ли, или ще омагьосват?
Пак ще блика ли в очите сини
радостта, с която във момента греят,
или рязко ще изстинат
и дълбоко в синьото ще потъмнеят?
А усмивката ти - розов цвят,
ще се запази ли пленителна, красива,
или студени тръпки ще пълзят,
сигнал, че време е да си отивам?
Ще се прекърши ли във огненият обръч,
щом стегна тялото ти във ръцете,
или ще пламне тази вечна обич,
идваща от дълбините на сърцето ?
................................................
Мислите си върху теб видях,
кръжащи пеперуди цветнокрили,
щаститето във очите ти познах,
сините, сърце ми покорили.
© Деян Димитров All rights reserved.
Поздрави, Дидо!