9.05.2009 г., 21:51 ч.

Мисли за мен като за бивша 

  Поезия » Любовна
1036 0 3

Мисли за мен... След ставането сутрин.

Завличайки ме  споменно с халата си.

В банята, досадното ти вяло къпане

ще пита в шепот за  телата ни.

 

Пред огледалото броенето ще свежда

 до единица всяка твоя сива вещ.

А  търсенето  глупаво ще се оглежда

за  романтично-ароматна свещ.

 

Мисли за мен... Работното ти време

ще остри нервно н-тия молив.

„Къде е, дявол да я вземе...

онази, с нрава си хаплив?”

 

Подобно клетва случи се раздялата,

 но пръсти нямат дявол или бог.

Червива беше ябълката цялата...

Така отрови ни без срок...

 

Мисли за мен... Цигара след вечеря

  самотно и ограбено се вдишва...

И отразена... В миналото  ще се влея.

Мисли за мен като за бивша.

 

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • знаеш Ниела...харесвам много стиховете ти.
    и се радвам, че си тук отново с много хубав стих.
  • Дорето66, подходящо е,редактирах,някак по-плавно стана. Благодаря!
  • добър текст! хареса ми!

    п.п. "И" в началото на предпоследния ред ми се струва подходящо. лично мнение.
Предложения
: ??:??