12.12.2015 г., 13:27 ч.

Мислиш ли 

  Поезия » Философска
349 0 0

Пр.

Чети!

Не си ти когато  си прост

Ума ти избягва някак моя въпрос

Мълчи!

Като не знаеш си трай

Само с уста няма да изкараш докрай

Давай!

Всичко от себе си ако трябва

Интелекта някак си повече грабва.

 

1.

Аман значи от простите хора

Всеки иска да лежи само на двора

То верно че за пример ни служат прасета,

Но прасето се коли и сервира на банкета.

Общност няма, има го само азът

Главата на всеки му е заровена в тазът

Най-сложната мисъл е: „Какво ли да ям?“

И в края на месеца пак един голям

Страшния враг е най-близък приятел

Застанеш ли на пътя на неговата цел

За това събуди се, огледай се и бягай

Раздвижи си мозъка и повече не се излагай!

 

Пр.

 

2.

Кажи миq човеко, имаш ли мечти?

Мислиш ли за тях или ги избягваш почти?

Някой от високо те командва как да мислиш

Малко т подкупват да не вземеш да размислиш

Като ходиш със слушалки и запушваш си ушите

Тези от високото пак вдигнаха цените

Сарказмът се превърна в мое второ аз,

А човекът гледа все едно съм сълзотворен газ

Ядосвам се и вече не мога да проумея

Да мълча и трая трудно аз умея

Празни, прости мозъци по столични бордеи

Телата гледат се единствено като трофей.

 

Пр. 

 

Николина Згуровска

10.12.2015г.

© Николина Згуровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??